Monday, 4 March 2013

Hari unTuk Ketawa

Hehehe... Hye.. Sabtu lepas, aku pergi jalan2 kat umah kawan2 aku. Sebenarnya, aku baru dapat lesen minggu lepas la. Kiranya, ni 1st time aku naik motor p umah kawan yang jauh2. Rumah aku kat Kedah. Mula, aku p umah kawan aku, Alia Izzati. Sebenarnya. Sebelum tu aku blur masa naik motor. Ya la. Dah berapa bulan aku tak lalu Tasek Gelugor. Siap ad fly over. Nasib baik aku tak sesat jalan. Kalau x, menangis aku sorang2. Huhuhu... . Then, masa aku naik motor ngan Alia, tetiba ja cermin motor aku longgar. Wah!!! Sampai hati motor cari pasal ngan aku hari tu.. So, kami stop la kat  tepi jalan. Bajet terer, kami bergilir-gilir ketatkan balik cermin tu. Tapi!!! Cermin tu tetap duk arah yang berlawanan walaupun pelbagai arah dah kami cuba!! Tension kowt masa tu.. Orang lalu lalang usha ja kami yang tengah dk baiki cermin. Beberapa minit kemudian, ada la seorang hamba ALLAH yang baik hati ni stop kat kitorang. Dia cakap ikut p kedai dia. Dia ada spanar.. So.. kitorang pun ikut la. Masa tu dah terbukti aku dan Alia macam 'TIKUS YANG MEMBAIKI LABU'. Kami dua tak perasan pun ada skru kt cermin tu.. Patut la cermin takmau gak duk kat kedudukan asal. Lepas mengucapkan terima kasih kat abang tu, kami pun meneruskan perjalanan kami kat umah Fatin. Ni kawan aku yang duk kat MRSM Taiping. lama tak jumpa dia. Nasib baik kitorang jumpa sign board kg dia. kalau tak, dah terlajak jauh la. Banyak gak sembang kat umah Fatin. Siap makan nasi lagi!! Wah3! Bertuah punya kawan. Kat umah dia, kitorang p melawat arnab yang Fatin bela. Comel2 semuanya. Hahaha.. Then... Aku ngan Alia Izzati pi Padang Serai lak. Kali ni, pi melawat Alia Erfani. Jangan confuse, taw.. Tadi Alia Izzati, sekarang Alia Erfani. Kat sini pun, jadi lagi perkara yang memalukan. Kitorang TERSESAT!! Woahhhh!! Punya la duk tanya orang mana Taman Lagenda. Tapi yang pasti, dekat ngan Taman Mahsuri la.. Aku pun call la Alia Erfani ni. Bukan setakat dia yang jawab. Kakak dia dan mak dia pun jawab call tu.. Kitorang memang sesat tersangatlah sesat. Kitorang tak jumpa langsung roundabout ataupun Nasi Kandar MyDIN. Setelah berputus asa, lifesavers pun datang. Siapa lagi kalau bukan Alia Erfani dan Emaknya. Hahaha... Kitorang pun follow ja dari belakang. Patut la tak jumpa roundabout, kitorang pi arah len. Hahahahah!! Yang Alia Erfani lak, duk gelak ja kat kami. Hehehe.. Sampai ja umah kakak dia, ada Akikah untuk anak sedara dia.. So... Tunggu apa lagi.. Kita minum dulu!!! AHHHHHH!!! lega dapat minum air. Haus kowt sebab sejam gak kitorang dk round cari rumah kakak dia. Lepas tu, kami bertiga sembang banyak la.  Sebab lapaq gak, aku pekena laksa. Hehehe... Seriously, aku rindu gila kat hg, Alia Erfani.. Hang la tablemate yang paling gila2 dan ceria2 aku pernah ada.. So... Aku ad Award nak bagi kat hg..
Hah.. Ni dia.. Simpan leklok. Bukan senang nak dapat, taw! len kali, aku mai lagi rumah hang. Sempat lagi la kami tiga orang tangkap gambaq. Gambar2 tu ad kat blog Alia Erfani.. Klik  ni, taw! Sempat lagi makan cheeseCake.. Sebenarnya... Tu 1st time aku makan cheesecake.. Huhuhu... Memang aku tak dapat lupa la hari tu. Macam-macam yang jadi. Pastu, aku ngan Alia Izzati memang balik umah la. Gara2 penat punya pasal, pukul 9 lebih pun kami dua dah tidoq. Hehehe 

Post a Comment